Tallinna kommunaalameti inseneriosakonna juhataja Reio Vesiallik ütles Delfile, et möödunud aasta seisuga on Tallinnas kergliiklusteid ja sõiduteedele markeeritud jalgrattateid kokku 210 kilomeetrit. Eelmisel aastal ehitati 7,8 kilomeetrit kergliiklusteid.

Tänavu on planeeritud ehitada ligikaudu 13 kilomeetrit kergliiklusteid. Kergliiklusteede renoveerimise vajadus selgitatakse välja ja teid korrastatakse koos sõidutööde remonttöödega ning kergliiklusteid hooldatakse Vesialliku sõnul pideva ülevaatuse alusel.

Tallinna kommunaalameti tellimusel valmis aprillis 3000 voldik-kaarti „Jalgrattateed Tallinnas 2012“, mida hakatakse kõikidele soovijatele tasuta jagama alates 1. maist linnaosade infosaalidest ja turismiinfokeskusest aadressil Niguliste 2 / Kullasepa 4.

Samuti jagatakse voldik-kaarte mitmel ratta- ja liiklusteemalisel väliüritusel hooaja jooksul. Tallinn annab uuendatud jalgrattateede kaarti välja juba kaheksandat järjestikust aastat. Nii 2010. kui ka 2011.aastal valmistati 2000 voldik-kaarti, nii et tänavu on voldikute hulka poole võrra suurendatud.

Kaardi ühel poolel on Tallinna kergliiklusteed koos loodusväärtuste, kesklinna vaatamisväärsuste ja suuremate terviseradadega, teisel poolel aga ülevaade lähivaldade kergliiklusteedest koos Harjumaal asuvate loodusväärtustega. Lisaks on kaardil eraldi välja toodud suuremad rattapoed, kus saab jalgrattaid remontida ja hooldada.