„Otsustasime ehitada silla ja parandada teed just Piirsalus, sest kasutame seda ala ka oma õppusteks,“ ütles Vahipataljoni ülem kolonelleitnant Kalle Teras, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Sillaehitus algas esmaspäeva pärastlõunal vana silla lõhkumise ja vanade sillavaiade eemaldamisega. Kaitseväe pioneerikompanii rühmaülema nooremleitnant Karmo Saare sõnul olid ajateenijad kiired ning sild sai valmis isegi kavandatust varem.

Lahingutegevuses on pioneeride ülesanne vastase tõkestamine, oma vägede välikindlustuse rajamine ja nende liikuvuse tagamine.

Õppusel Pääsuke harjutab kokku ligi 400 kaitseväelast. Lisaks Vahipataljoni kaitseväelastele osalevad õppusel pioneeripataljoni, suurtükiväepataljoni ning Viru, Kuperjanovi ja Kalevi jalaväepataljoni kaitseväelased.

23.-27. aprillini Harju- ja Läänemaal, Piirsalu, Lintsi ning Kiltsi kandis toimuva õppuse eesmärk on hinnata jalaväekompaniid rünnaku ning kaitse- ja viivituslahingus. Lisaks on õppus Pääsuke ettevalmistuseks 3. mail algavale suurimale maaväe õppusele Kevadtorm Lääne- ja Ida-Virumaal, kuhu on kaasatud kaitseväe ja kaitseliidu üksused ning reservväelased.