Kremli-meelne rühmitus Öine Vahtkond korraldab täna õhtul Tallinnas Kaarli puiesteel aprillirahutuste viiendale aastapäevale pühendatud piketi.

Kruusimäe sõnul on iga koosoleku või piketi juures oluline eesmärk. „Mida nad meenutavad, kas seda, kui lahe oli varastada ja lõhkuda ja alkoholi tarbida või nad meenutavad sooja ilma, mis oli viis aastat tagasi palju soojem kui täna,“ küsis Kruusimäe.

Tema sõnul on aru saada, et Öine Vahtkond on ürituse läbiviimiseks raha saanud ja nüüd peab see pikett ka toimuma.

„Meie oleme demokraatlik riik ja erinevad arvamused on teretulnud,“ ütles Kruusimäe. „Küsimus on selles, mis meedia sellest arvab ja kas suudab võtta riigimeheliku seisukoha või pigem minnakse klikkide teenimise peale välja.“

Kruusimäe sõnul oleks meedial parem pigem nendest asjadest mitte kirjutada, sest see teema on marginaliseerunud. „Avalikku korda tagab meil politsei, aga meedia kujundab hoiakuid,“ ütles Kruusimäe, kelle hinnangul annab meedia piketi kajastamisega sündmusele lisaväärtust.

„Kui ikka ajada taga klikki, siis pannakse intrigeeriv pealkiri,“ sõnas ta. „Minnakse ikkagi kliki pärast ja kui jahitakse klikki, siis ei süveneta probleemi. Riigimehelik ajakirjandus on kahjuks kadunud.“

Politsei andmetel toimub pronksiöö aastapäevale pühendatud pikett neljapäeval kella 19-20 Kaarli puiesteel Vabaduse kella juures ja oodata on kuni 100 osalejat. Helitehnikat piketil ei kasutata ja liikumismarsruut puudub.