„Nad näitavad, kes nad on ja tuletavad meelde, kes meie kõrval iga päev elavad,“ ütles Helme Delfile. Tema sõnul ei ole küüditaja vaimsus kuhugi kadunud.

"Kui neil oleks võimalik, nad küüditaksid meid jälle,“ ütles Helme. „Ega vene rahva iseloom ei ole viie ega viiekümne aastaga muutunud. Selles mõttes ei tohi me oma valvsust kaotada, aga ühes enesekindlas ühiskonnas ei pea me kartma iga piiksu, mida tehakse.“

Helme meenutas, et viis aastat tagasi norisid venelased seni tüli, kuni said, mis tahtsid. „Aega on piisavalt palju edasi liikunud, et selle sõnumiga neil tüli üles võtta enam ei õnnestu,“ rääkis Helme.

Helme sõnul võitis Eesti riik pronksiööde ajal, näidates, kelle maa see on ja kelle otsused maksavad. Hiljem muidugi seda pisut pöörati ja püüti hakata venelasi integreerima.

Kremli-meelne rühmitus Öine Vahtkond korraldab täna õhtul Tallinnas Kaarli puiesteel aprillirahutuste viiendale aastapäevale pühendatud piketi.

Politsei andmetel toimub pronksiöö aastapäevale pühendatud pikett neljapäeval kella 19-20 Kaarli puiesteel Vabaduse kella juures ja oodata on kuni 100 osalejat. Helitehnikat piketil ei kasutata ja liikumismarsruut puudub.