Samuti toimus kohtumine väliskomisjoni Euroopa ja Euraasia alakomisjoni esimehe Dan Burton’i ja NATO Parlamentaarse Assamblee delegatsiooni juhi Michael Turner’iga, vahendab riigikogu pressitalitus.

Kohtumistel räägiti Eesti ja USA tugevast partnerlusest nii kahepoolsetes suhetes kui ka atlandiüleses koostöös. "On hea, et Eesti ja USA kui lähedaste liitlaste vahel toimub pidev mõttevahetus, seda ka parlamendiliikmete tasandil. Järgmine võimalus on juba kuu aja pärast, mai lõpus, kui Tallinnas toimub NATO Parlamentaarse Assamblee kevadistungjärk", ütles väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Delegatsiooni kohtumistel Brookingsi Instituudis ja Atlandi Nõukogus (Atlantic Council) räägiti nii eelseisvast NATO tippkohtumisest kui ka rahvusvahelise julgeolekukeskkonna sõlmpunktidest. Lisaks toimus kohtumine Helsingi komitee esindajatega.

Marko Mihkelson esines ka Eesti saatkonna, Washingtoni Euroopa Seltsi ja Wikimedia korraldatud avatud valitsemise ja internetivabaduse teemalisel ümarlaual.

Väliskomisjoni delegatsiooni kuuluvad Marko Mihkelson, Sven Mikser, Imre Sooäär ja Vladimir Velman. Delegatsioon jõuab Eestisse tagasi neljapäeval, 26. aprillil.