Politsei andmetel toimub pronksiöö aastapäevale pühendatud pikett neljapäeval kella 19-20 Kaarli puiesteel Vabaduse kella juures ja oodata on kuni 100 osalejat. Helitehnikat piketil ei kasutata ja liikumismarsruut puudub.

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles BNS-ile, et politsei tegeleb neljapäeval tavapärase tööga ja mingit täiendavate jõudude kasutamist ei ole plaanis.

Tallinnas Tõnismäel asunud matmispaigas alanud kaevetööde ettevalmistused vallandasid 26. aprillil 2007 massirahutused, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ning vastuhakud võimuesindajatele. Rahutused kestsid Tallinnas ja Ida-Virumaal 28. aprillini.

Rahutuste korraldamises olid kohtu all Öise Vahtkonna juhid Dimitri Klenski, Dmitri Linter ja Maksim Reva ning nende mõttekaaslane Mark Sirõk. Harju maakohus ja Tallinna ringkonnakohus mõistsid nad õigeks. Riigikohus otsustas 23. juulil 2009 riigiprokuratuuri kassatsioonkaebusele menetlusluba mitte anda.

Aprillirahutuste käigus sai surma üks inimene. Venemaa kodanik Dmitri Ganin ja tema sõber Oleg sattusid rünnaku alla 2007. aasta ööl vastu 27. aprilli Tatari tänaval. Ganin sai rünnakus noahaava, millesse ta suri. Uurimine Ganini tapjat ei tuvastanud. Venemaa on Ganini surma kasutanud propagandasõjas Eesti vastu.

Aprillirahutustega seotud kohtades olid vähemalt aastatel 2008-2010 registreeritud pronksiöö aastapäevaks muud sellega mitteseotud üritused. Näiteks 2010. aastal oli Hirvepargis kella 8-20 toimuma tervislike ja sportlike eluviiside propageerimine ja Tõnismäel rahvusraamatukogu vastas samal ajal tolerantsuse propageerimine.