Kemerovo oblasti administratsioon on ära jätnud meie kontserdid kogu nende valitsemisalas, kuigi Kemerovos ja Jugras olid piletid peaaegu välja müüdud,“ ütles Ševtšuk avalduses DDT veebilehel ja lisas, et ilmselt jääb nende uues kontsertprogrammis puudu „patriootilisest erootilisusest“, vahendab RIA Novosti.

Omskis keelas kohalik minister Ševtšuki sõnul kontserdisaalidel nende „haletsusväärseid esinemisi“ korraldada. „Kõik need käsud on andnud tundmatud ametnikud telefoni teel, nii et me ei saa neid kohtusse kaevata,“ ütles Ševtšuk.

Kemerovo oblasti administratsiooni pressiesindaja Oleg Šiško eitas igasugust seotust kontsertide ärajäämisega. „Administratsioon ei organiseerinud neid kontserte ega saa neid ära jätta,“ ütles Šiško. „Meil pole sellega mingit pistmist.“

Kemerovo kontserdihalli omanikfirma esindaja ütles, et kontserdi ärajäämine oli organiseerijate viga. „Korraldajafirma ei täitnud oma lepingulisi kohustusi ja leping tühistati. See kõik puudutab äri ja riske.“

Ševtšuk võttis aktiivselt osa hiljutistest tänavaprotestidest, kus nõuti vabu valimisi. Ta on avalikult küsinud Vladimir Putinilt küsimusi demokraatia ning sõna- ja kogunemisvabaduse kohta.