Europarlamendi liige ja Keskerakonnast lahkunud Vilja Savisaar-Toomast rääkis Delfile, et tema on oma liikmemaksu alati jooksvalt tasunud, ning ta ei mõista, kust on tulnud tema väidetav 537-eurone võlg erakonna ees.

Savisaar-Toomasti sõnul sai ta erakonna peasekretärilt Priit Toobalilt kuu aega tagasi kirja, kus nõuti ühe kuu liikmemaksu ehk 537 euro tasumist.

Kirja peale vastas Savisaar-Toomast, et tema on kõik maksud tasunud ja sellega oli rahu majas, kuni täna hommikul saabus eurosaadiku postkasti Toobalilt uus kiri, milles ühe kuu liikmemaksu tasumist nõuti.

"Mina maksan liikmemaksu igakuiselt ehk maksan jooksva kuu eest. Priit Toobal aga teatas täna, et ma ei olevat maksnud ühte kuud. Ta väidab et mul on veebruarikuu eest maksmata," rääkis Savisaar-Toomast Delfile.

"Nüüd siis vaidlus käib ja me selgitame siis, kas ma olen võlgu või ei ole võlgu. Ma olen isegi oma pangakonto väljavõtted teinud ja nendest lähtub, et kõik summad klapivad. Inetu on temast see, et ta laseb selle uudise läbivaidlemata avalikult Kesnädalasse. Eks neil olegi isu erakonnast lahkujaid diskrediteerida," rääkis Savisaar-Toomast.

Eurosaadiku sõnul enne väidetava võla asjaolude väljaselgitamist ta erakonnale ühtegi ülekannet tegema ei hakka.

Riigikogu liikme ja endise keskerakondlase Deniss Boroditši sõnul kavatseb tema enne mingusuguste summade ülekandmist Priit Toobaliga sellel teemal rääkida. "Ma olen väga palju toetanud erakonda ise, valimistel, noortekogu tegevust ja otsinud ja leidnud sponsoreid. Pärast seda lugeda selliseid asju on natuke kummaline aga jäägu see tema (Priit Toobali - R.V) südametunnistusele," ütles Boroditš Delfile. "Eks ma olen oodanud, et Kesknädal hakkab igasuguste huvitavate nüanssidega välja tulema ja ma ei pidanud pettuma," lisas riigikogulane.

Samas möönab Boroditš, et põhikirja alusel on erakonnal tõesti õigus liikmemaksu nõuda. "Samas, nagu ma ütlesin, et olen eelnevalt juba piisavalt erakonda toetanud. Muidugi võib hakata komakohti otsima aga siiski tuleks siin asjale sisuliselt läheneda," teatas Boroditš.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal saatis igale erakonnast väljaastujale kirja, milles nõuab nende tasumata jäänud liikmemaksu välja. Kamba peale on selleks summaks umbes 8300 eurot.

Kesknädala andmetel jäi Rainer Vakral tasumata võlg 2789 euro ulatuses; Siiri Oviiril 1610 euro ulatuses; Deniss Boroditšil 3457 euro ulatuses ja Vilja Toomastil 537 euro ulatuses. Kokku on lahkunute, endiste keskerakondlaste võlg ajalehe väitel 8293 eurot ehk 130 000 krooni.