„Küberkuritegude piiriülene iseloom ning tekitatav suur kahju näitavad vajadust nendega tõsiselt tegeleda. Riikidevaheline koostöö on selles võitluses esmase tähtsusega,“ ütles ta, vahendab siseministeeriumi pressiesindaja.

Siseminister Ken-Marti Vaher kohtub neljapäeval Luksemburgis Ameerika Ühendriikide sisejulgeoleku aseministri Jane Holl Lute’iga, et arutada koostööd küberkuritegevuse tõkestamisel.

Vaher sõidab Luksemburgi seoses Euroopa Liidu justiits- ja siseministrite kohtumisega, mis keskendub ebaseadusliku rände ja terrorismivastase võitluse teemadele. Ministrid arutavad koos USA sisejulgeoleku aseministriga terrorismi ja radikaliseerumisega seotud probleeme ning plaanivad heaks kiita järeldused, kus kutsutakse tegema kogemuste vahetamisel tihedamat koostööd.

Justiits- ja siseküsimuste nõukogu peaks heaks kiitma ka Euroopa Liidu tegevuskava illegaalse sisserände ohjeldamiseks ning andma Euroopa Komisjonile suunised, et allkirjastada Türgiga tagasivõtuleping. Samuti saavad ministrid ülevaate Euroopa Varjupaigasüsteemi eelnõude menetluse seisust ning Schengeni infosüsteemi arendustest.