Põhja kaitseringkonna Vahipataljoni õppus Pääsuke toimub Harju- ja Läänemaal Lintsi, Piirsalu ja Kiltsi kandis. Õppusel hinnatakse jalaväekompaniid rünnaku ning kaitse- ja viivituslahingus. Lõuna kaitseringkonna Kuperjanovi jalaväepataljoni õppus Tormihoiatus toimub Võrumaal Mõniste ja Varstu vallas ning seal hinnatakse ajateenijatest koosnevate kompaniide tegevust pataljoni koosseisus.

Ida- ja Lääne-Virumaal toimub kolm õppust - Viru jalaväepataljoni Viru kevad 2, õhutõrjepataljoni Tormikotkas ning suurtükiväepataljoni Turmtuli. Õppuste ühendnimetajaks on koostöö erinevate relvaliikide vahel taktikalises olukorras.

Koostööharjutustel hinnatakse allüksuste rännakut, kaitset, julgestuse tagamist, rünnakut ja teenindustoetust. Kaitseväe pioneerid ehitavad õppuse Pääsuke raames Piirsalu linnakus kohalikul metsateel autoliikluseks kõlbliku silla ja parandavad viiesaja meetrise teelõigu.

Tormihoiatusel osaleb 800, Kirde kaitseringkonna õppustel ligi tuhat ning Pääsukesel 400 kaitseväelast. Osa võtavad Scoutspataljoni, tagalapataljoni, Vahipataljoni, pioneeri-, õhutõrje- ja suurtükiväepataljoni ning Viru, Kuperjanovi ja Kalevi jalaväepataljonide allüksused.

Kirde kaitseringkonna õppused lõppevad 26. ning Tormihoiatus ja Pääsuke 27. aprillil.