Karilaid lausus, et Nõmme linnaosavanem Erki Korp kutsus teda Nõmmele endale appi juba aasta tagasi, aga siis ütles ta ära. Umbes kolm nädalat tagasi tuli uus kutse ja seekord võttis ta selle vastu.

Aasta tagasi sai Nõmme linnaosavanema asetäitjaks Anneli Viitkin, kes kaotas 2010. aasta novembris Võru linnapea koha. Varem Sotsiaaldemokraatlikku erakonda kuulunud Viitkin vahetas sotsid Keskerakonna vastu ja sai mõned nädalad hiljem Nõmme linnaosavanema asetäitjaks. Eelmise aasta detsembris aga läks Viitkin Võrumaale tagasi ja lahkus Nõmmelt töölt. 

Täna oli Nõmme linnaosavalitsuses esimene tööpäev Haapsalu linnavolikogu esimees Karilaiul. Karilaid ütles, et elab endiselt Haapsalus Kuuse tänaval ning käib sealt Tallinnasse tööle. Tema sõnul on Nõmme ja Haapsalu sarnased kohad ning ta lootis, et nad täiendavad teineteist. 

Karilaid töötas vaid mõne aja eest Keskerakonna riigikogu fraktsiooni nõunikuna. Delfile teadaolevalt pidi ta sealt lahkuma, sest seoses viiest riigikogu liikmest ilmajäämisega pidi Keskfraktsioon loobuma ka ühest oma riigi palgal olevast nõunikust. Karilaid ise ei osanud seda kommenteerida, sest fraktsiooni rahaasju puudutavaid küsimusi oskab tema sõnul kõige paremini selgitada fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Keskfraktsiooni kahanemine algas, kui kuu aja eest visati erakonnast välja Kalle Laanet, kes lahkus ka Keskfraktsioonist. Laaneti väljaviskamise järel lahkusid veel neli liiget Keskerakonnast ja Keskfraktsioon kahanes 21-liikmeliseks.

Laaneti väljaviskamine oli pikema protsessi lõpp, sest Laanet oli Keskerakonna esimees Edgar Savisaarega tülis juba vähemalt idarahaskandaali ajast. Eelmistel riigikogu valimistel proovis Savisaar takistada Laaneti valimist riigikogusse, pannes Lääne-Eesti valimisringkonnas Keskerakonna nimekirja esinumbriks just Karilaiu. Kuna Laanet sai aga Karilaiust rohkem hääli, sai riigikogusse Laanet ja Karilaid pidi jätkama fraktsiooni nõunikuna. 

Karilaid selgitas, et oli fraktsiooni nõunikuna töötanud juba seitse aastat, lisaks oli ta ka linnade liidu juhatuse liige ja seega tundus omavalitsuses töötamine loogilise sammuna.