Immigratsioonivastase partei asutaja ja viiekordne presidendikandidaat Jean-Marie Le Pen ajas "kalambuurikalt" segi Nicolas Sarkozy ja natsionaalsotsialistide initsiaalid, vahendab BNS.

"NS: natsionaalsotsialism. Oi, vabandust" Ma mõtlesin mõne päeva eest seda väljakut vaadates, et näe, Nürnberg oma NS-iga," rääkis 83-aastane Le Pen teisipäeva õhtul Pariisis tütre valmiskampaania viimasel kihutuskoosolekul 6000 Rahvusrinde poolehoidja ees.

Tegelikult oli tal pinnuks silmas Sarkozy vabaõhukoosolek Pariisi Concorde'i väljakul, mis tõi möödunud pühapäeval kokku 100 000-pealise rahvahulga.

Marine Le Pen ütles reedel televisioonis isa nalja kommenteerides: "Kui Jean-Marie Le Pen teeb nalja, siis on alust arvata, et see on halb. Minu meelest oli see halb, ma arvan, et see oli halb nali."

Veteranpoliitiku eelmine tütart ja erakonda häbistav ülesastumine leidis aset veebruaris, kui ta tsiteeris parteikoosolekul Teise maailmasõja ajal koostöö eest natsidega hukatud Robert Brasillachi luuletust.

Marine Le Pen tõrjus sel nädalal väiteid, et on pannud isa luku taha või võtnud hoolsa jälgimise alla, et takistada teda poetamast tütre presidendikspürgimist kahjustavaid märkusi ja püüdeid Rahvusrinne poliitilisele peavoolule lähemale tuua, milleks on erakonna ridadest välja heidetud mitmeid äärmuslasi ning rassistlike või antisemiitlike vaadete levitajaid.

Marie Le Pen on pühapäeval peetava esimese valimisvooru eel 14-17 toetusprotsendiga kolmandal kohal.