Panamast pärit Adrián Vásquez oli koos kahe sõbraga 16 päeva merel triivinud, pärast seda kui nende aluse mootor üles ütles. Nad olid elus püsinud tänu veele ja püütud kaladele, teatab Associated Press.

Kui mehed nägid Star Princessi mõne miili kaugusel, püüdsid nad meeleheitlikult selle tähelepanu äratada.
„Vaata, ta tuleb siia. Olime rõõmsad, sest uskusime, et ta tuleb meid päästma,“ rääkis Vásquez.

Kruiisilaeva tekil oli harrastusornitolooge, kes nägid kalapaati oma võimsate binoklitega. Üks neist, Judy Meredith ütles, et kalapaadis olnud meeste puhul oli kohe näha, et nad ei lehvitanud lihtsalt tervituseks.

„Nad püüdsid meeleheitlikult meie tähelepanu äratada,“ ütles Meredith.

Linnuvaatlejad rääkisid meeleheitlikult punast riiet lehvitavatest meestest laeva meeskonnale. Kaptenisillale neid ei lastud. Meredith läks siis oma kajutisse ja saatis nähtu kohta teate USA rannavalvele.

Kruiisilaev siiski ei peatunud. Kalapaat jõudis ookeanil triivida veel kaks nädalat, enne kui ta leiti. Kaks kolmest mehest olid selleks hetkeks juba surnud.

Ellu jäänud Vásquez ütles Associated Pressile, et kui Star Princess oleks peatunud ja aidanud, oleksid tema sõbrad elus. Ta ütles, et on laeva peale raevus.

Laevafirma Princess Cruises esialgse sisejuurdluse järgi ei antud teadet triiviva kalapaadi kohta luksuslaeva kaptenile edasi.

Laevafirma kinnitab, et kui kapten oleks teate saanud, oleks laev kurssi muutnud ja appi läinud.