Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on tänavu on linna poolt pakutavatel tasuta eesti keele kursustel käinud enam kui 100 õpetajat. „Linna esindaja, kes viibib keeleinspektsiooniga kontrollkäigul, pakub neile õpetajatele, kel ilmneb vajadus ennast täiendada ja eksamit sooritada, ka kohe tasuta eesti keele kursusi. Kursusi korraldab Vene Kultuurikeskus vastava koolidirektori avalduse ja õpetajate nimekirja alusel,“ selgitas Kõlvart. „Kui aga täiendavalt keeleõpet vajavale õpetajale ei sobi linna poolt pakutav võimalus, siis õpib ta kas iseseisvalt või mujal.“

Näiteks möödunud aasta veebruarist juunini läbis tasuta eesti keele kursused 101 õpetajat. 2010/2011 õppeaastal sai keeleinspektsiooni ettekirjutuse 140 Tallinna õpetajat, kokku kontrolliti eelnimetatud perioodil 237 õpetajat.

Tasuta kursuste võimalusest on informeeritud kõik kooli- ja lasteaiadirektorid isiklikult ka Tallina haridusameti kaudu. Läbitud keeleõppe tundide arv oleneb grupi koolituse algusest ning asjaolust, millal keeleinspektsioon antud kooli kontrollis.