Mõni päev pärast Tallinna teadet loodi Facebookis uus lehekülg, mis kannab nime "Lõpetage Tallinna pimendamine". Kommuuni kirjelduses märgitakse, et „Tallinna linnavalitsus ei leia kaht miljonit eurot täieliku öise tänavavalgustuse tagamiseks, tasuta sõidu jaoks vajalikud 20 miljonit eurot on aga olemas”.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf teatas läinud nädalal, et Tallinn jätkab lampide pimendamist ning aasta lõpuks lülitatakse lisaks juba välja lülitatud 5000 lambile välja veel sama palju ehk kokku 10 000 lampi ning neid ka kõrvaltänavatel. Tallinnas on kokku 52 000 tänavavalgustit.

Klandorfi väitel on elektri hind Tallinna linna jaoks viimase kolme aastaga tõusnud 37,5 protsenti ning see on ka lampide väljalülitamise põhjuseks. „Käesoleva aasta hindade juures säästaks 12 kuuks 10 000 valgusti väljalülitamine 1 267 992 eurot,” lausus Klandorf nädala eest Delfile.

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles linna teate peale, et tänavavalgustuse vähendamine võib suurendada liiklusõnnetusse sattumise riski 15–25 protsendi võrra. „Seega on tänavate pimendamine märkimisväärne turvalisusrisk,” sõnas Vaher.