Vaatluse all on valimisea langetamise õiguslikud aspektid, noorte valmisolek selleks ning valimisea langetamise võimalikud mõjud valitsemisele ja ühiskonnale. Istung toimub Riigikogu konverentsisaalis.

Valimisea langetamise teema algataja on justiitsministeerium. Ministeeriumi lähtepositsiooni ja justiitsministeeriumi vastavasisulise analüüsiga saab tutvuda ministeeriumi kodulehel

Põhiseaduskomisjoni avalikul istungil on kavas kolm ettekannet: justiitsminister Kristen Michal kõneleb teemal „Valimisea langetamise õiguslikud aspektid ja teiste riikide praktika“, Eesti noorteühenduste liidu noortepoliitika juht Edgar Rootalu ettekandeks on „Vote@16 programmist ja valimisea langetamisega seotud tegevustest“, Tallinna ülikooli võrdleva halduspoliitika professor Anu Toots arutleb teemal „Valimisea langetamise võimalikud mõjud valitsemisele ja ühiskonnale“.

Istungit juhatab põhiseaduskomisjoni aseesimees Deniss Boroditš.

Kõik Riigikogu külastajad on istungile oodatud! Istungil saab esitada küsimuse nii ettekandjaile kui ka põhiseaduskomisjoni liikmeile ning esitada ka omapoolseid arvamusi.

Istungist saab reaalajas ülekannet vaadata siin