"IRL-i fraktsiooni on otsustanud toetada sisekaitseakadeemia uue õppehoone rajamist Ida-Virumaale, et suurendada seal Eesti Vabariigi kohaolekut ning parandada regiooni sotsiaalmajanduslikku olukorda. Siseministrina olen lähtunud selgelt oma erakonna seisukohast," kinnitas Vaher.

Vaheri sõnul ei vasta tõele väited, et siseminister ei toeta oma erakonna algatust. "Puhkenud avalik debatt sisekaitseakadeemia asukoha üle on ainult positiivne ja katsed seda diskussiooni summutada on arusaamatud. Loomulikult on sisekaitseakadeemia uue ühishoone hulk lahendamist vajavaid küsimusi, nagu Riigi Kinnisvara AS-i arvutused, mis siiani on näidanud Sisekaitseakadeemia õppehoone rajamist nii Ida-Virumaale kui ka Harjumaale üllatavalt kallina."

"Tuletan meelde, et praegu kehtib valitsuse otsus, mille kohaselt rajataks Sisekaitseakadeemia uus ühishoone Murastesse. Ka selle projekti maksumus on kõrge. Usun, et edasiste sammudena peame täpsemalt üle vaatama konkreetsete projektide mahud ja maksumused. See töö aga seisab veel kõik ees ning eeldab põhjalikku analüüsi."