„Ringreis Tallinnasse ongi kallis ja see kajastub ka pileti hinnas,“ ütles Vanemuise pressiesindaja Ave-Marleen Rei Delfile.

Rei sõnul on lavastuse Tallinnasse toomine teatri jaoks seotud kindlate kulutustega, mida kodusaalis antava etenduse puhul ei esine - saali rent, dekoratsioonide transport, artistide ja tehnilise personali transpordi- ja majutuskulud.

"Kosmonaut Lotte" lavastuses osaleb ka sümfooniaorkester, nõnda on etenduse meeskonna suurus ligi 120 inimest, lisas ta.

Ka kõige odavama ja ilmselt ka kõige viletsama nähtavusega kohatade puhul tuleks keskmisel perel – kaks täiskasvanut ja kaks last – Nokia kontserimajas toimuva etenduse piletite eest maksta 76 eurot.

Ehkki "Kosmonaut Lotte" piletimüüki ei saa veel kommenteerida, sest esietendus on alles 5. mail ja müük alles käivitud, tõi Rei näiteks sama hinnaklassiga "Mary Poppinsi" saalide täituvus Nokia kontserdimajas oli väga hea.

Publikule lähemale

Samas on Rei sõnul teatri sooviks olla ikkagi ka Tallinna publikule lähemal. „Kui ringreisi Tallinnasse mitte teha, peaksid lavastusest huvitatud inimesed sõitma etendust vaatama Tartusse ja nende kulutused transpordile muudaksid mõnevõrra odavama Tartu etenduse pileti lõpuks sama kalliks,“ selgitas ta.

Eraldi soodustusi lastele pileti ostmisel pole. „Kosmonaut Lotte“ puhul on olemas soodustus gruppidele alates 25 inimesest.

Rei rääkis, et Vanemuise teatri lasteetenduste piletihinnad algavad 5 eurost gruppidele ja 7 eurost üksikpileti eest. „Midagi pole parata, teater on üsna kallis kunstiliik, sest see hõlmab suurt hulka inimesi,“ nentis Rei.

Vähekindlustatud peredest pärit lapsed saavad tema sõnul aga projekti "Aitan lapsi" raames tulla teatrisse päris tasuta - selle kohta saab täpsemat infot teatri kodulehelt ja lehelt aitanlapsi.ee. Sellel hooajal on tasuta Vanemuise teatris käinud üle 1900 lapse.

Janno Põldma, Heiki Ernitsa ja Priit Pajusaare lastemuusikali kahes vaatuses on lavastanud Ain Mäeots. Laulusõnad kirjutas Leelo Tungal. Etenduse muusikaline juht ja dirigent on Tarmo Leinatamm või Lauri Sirp.