Põhja-Korea lubas alustada püha sõda, et pühkida maa pealt president Lee Myung-baki reeturite kamp ja lasta Soulis kõik õhku, kuulutas riiklik uudisteagentuur KCNA.

„Reeturite marionettrežiim peab viivitamatult vabandama Päikese päeva pidustuste rüvetamise ränga kuriteo eest,“ öeldakse Põhja-Korea valitsuse, partei ning mitmete organisatsioonide ühisavalduses.

Vastasel juhul vallandavad Põhja-Korea rahvas ja armee oma vulkaanilise viha ja alustavad püha sõda reeturite minemapühkimiseks.

Lõuna-Korea president vihastas põhjanaabreid sellega, et ütles, et nende raketi ebaõnnestunud väljalaskmine läks maksma hinnanguliselt 850 miljonit dollarit, mida näljahädas riik oleks võinud kasutada 2,5 miljoni tonni vilja ostmiseks.

Lisaks sellele teatas Lõuna-Korea, et veel 350 miljonit dollarit on kulutatud propaganda eesmärkidel ning pidustuste ajaks hotelli renoveerimiseks. Selle raha eest saaks toita Põhja-Korea 24 miljonit elanikku 100 päeva.

„Reetur Lee Myung-bak võttis pidustuste teotamisel juhtrolli,“ öeldakse Põhja-Korea avalduses. „See on väljakannatamatu solvang meie juhi, süsteemi ja rahva aadressil ning võigas provokatsioon, mis pani kogu rahva vihast keema.“