Salateenistuse asejuhataja Paul Morrissey täpsustuse kohaselt jääb üks agentidest pensionile, üks vallandatakse ja kolmas esitas ise lahkumisavalduse. Skandaali on segatud veel kaheksa teenistujat. Morrissey sõnul on alustatud juhtunu põhjalikku uurimist, lahkuvad töötajad on juba asendatud ning skandaal presidendi julgeolekut ei mõjuta, vahendab BNS.

"Veel kaheksa agenti on uurimise all, juhtunu asjaolude selgitamiseks kasutatakse muu hulgas ka valedetektorit," märkis Morrissey.

Salateenistuse siiani väga hea maine viis pea täielikult põhja Colombias lahvatanud seksiskandaal, millesse viimastel andmetel oli segatud mitmeid prostituute.

"Õige tegu oleks sellised inimesed ametist minema lüüa, kes on hävitanud usalduse ja austuse ning seadnud oma eralõbu kõrgemale terve rahva huvidest," kurjustas vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney, kes lubas valimiste võitmise korral karmikäelisi meetmeid USA salateenistuse "puhastamiseks".

USA rahvaesindajad märkisid ühisavalduses, et sellise käitumisega tegid agendid end muu hulgas haavatavaks ka näiteks väljapressimisele.

"Siin on tegemist juba terve pika rea väga halbade otsustega alustades liigjoomisest, prostituutidega läbikäimisest ja lõpetades kasvõi salajasele informatsioonile ligipääsu võimaldamisest," märgiti rahvasaadikute pöördumises.

Viimastel andmetel lahvatas tüli sellest, kui lõbunaisele 750 USA dollarit maksta lubanud purjus agent üritas naisest lahti saada vaid 30 dollariga. Uurimisel on ka see, kas mõni joomapeole tellitud prostituutidest polnud alaealine.

Süüaluste agentide ülesandeks oli president Barack Obama turvalisuse tagamine Colombias Cartagenas aset leidnud Ameerika riikide tippkohtumisel.