Gerhadinger on varem olnud ärimees Linzis ja praegu on tal massaažisalong Viinis. Gerhadingeril endal on doktorikraad, mille ta enese sõnul sai seaduslikul teel, vahendab YLE Uutiset.

Väitekirjade tootmine algas Gerhadingeri sõnul paarkümmend aastat tagasi omamoodi vahetuskaubana. Vähehaaval hakati maksevahendina kasutama sularaha. Gerhadingeri sõnul on tal olnud mitmeid abilisi, kellest mitmed olid ise üliõpilased. Tellimustöödena koostatud väitekirju on edukalt kaitstud Linzi, Viini, Salzburgi ja Innsbrucki ülikoolides.

Gerhadinger ütles Ülem-Austria raadio intervjuus, et väitekiri ei pruukinud olla täielikult tellimustöö, vaid sellesse võidi kirjutada mingeid osi. Gerhadinger ei pea oma tegevust laiduväärseks, sest tema sõnul on tänapäeval ka ise koostatud väitekirjades harva väga originaalset ainestikku. Väitekirjad on põhimõtteliselt erinevatest allikatest kokku kogutud tsitaadikogumikud.

Gerhadingeri sõnul tellisid väitekirju või nende osi tihti isikud, kes juba töötasid ja kellel oli endal teadustöö tegemiseks liiga kiire. Paljud on hiljem tõusnud kõrgetele positsioonidele riigivalitsemises või ärielus.

Saksakeelses maailmas on doktorikraad väga hinnas ja tihti eelduseks karjääriredelil edenemiseks. Saksamaa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg pidi eelmisel kevadel ametist tagasi astuma, kui selgus, et oli kopeerinud suure osa viis aastat varem kaitstud doktoritööst.