Salateenistuse direktor Mark Sullivan oli Collinsi sõnul agentide tegevusest õigustatult vapustatud ning viib läbi jõulise sisejuurdluse, vahendab BBC News.

„Ta andis kõigile agentidele käsu viivitamatult Washingtoni naasta ning kõik on üle kuulatud,“ ütles Collins, kes on senati sisejulgeoleku ja valitsusasjade komitee kõrgeim vabariiklasest liige.

Collins ütles, et esitas Sullivanile mitmeid küsimusi. „Kes need naised olid? Kas nad võisid olla USA-le vaenulike organisatsioonide liikmed? Kas nad võisid jätta maha „lutikaid“, rikkuda relvi või seada ohtu meie riigi presidendi julgeoleku?“

USA kongressi sisejulgeoleku komitee esimees Peter King ütles Reutersile, et seni pole mingit informatsiooni selle kohta, et keegi naistest oleks olnud seotud narko-terroristlike organisatsioonide või organiseeritud kuritegevusega.

Kaks agenti olid kõrgema taseme töötajad, kelle palk on valitsuse palgaastmestiku tipus, teatas Washington Post.

Eelmise kolmapäeva õhtul toimunu üksikasjad alles imbuvad päevavalgele. Seltskond USA sõjaväelasi ja salateenistuse agente pidutses Cartagena Pley Clubis, mida kirjeldatakse kui kõrglassi stripiklubi sadamalinna tööstuspiirkonnas.

Salateenistuse agendid maksid igaüks klubi omanikele 60 dollarit, et need organiseeriksid Hotel Caribesse, kus nad peatusid, vähemalt kaks naist.

Järgmisel hommikul nõudis üks naistest raha juurde ja tekkis vaidlus.

ABC News teatas, et agendid uhkustasid oma tööga presidendi ihukaitsjana ja kuulutasid oma kaaslannadele: „Me oleme siin, et teda kaitsta.“