Kindral Dempsey sõnul ei tea sõjavägi täpselt, mis juhtus Colombia linnas Cartagenas, kus president Barack Obama käis nädalavahetusel Ameerika riikide tippkohtumisel, vahendab BBC News.

„Mida me teame, on see, et me viisime tähelepanu kõrvale väga tähtsalt regionaalselt sündmuselt meie presidendi jaoks,“ ütles Dempsey. „Seega vedasime me bossi alt. Sest keegi ei räägi Colombias toimunu puhul muust kui sellest intsidendist. Meil on häbi.“

USA lõuna väejuhatus teatas, et sõjaväelased toetasid salateenistust tippkohtumise ajal ning peatusid samas hotellis kus agendid.

Reutersi teatel ütles Cartagena politseinik, et vähemalt üks salateenistuse agent püüdis viia prostituuti hotellituppa ilma külalist retseptsioonis registreerimata.

Lõuna väejuhatuse ülem kindral Douglas Fraser ütles, et on kogu intsidendi pärast pettunud ning selline käitumine ei ole vastavuses Ühendriikide sõjaväelastelt oodatavate professionaalsete standarditega.

Salateenistus teatas laupäeval, et 11 töötajat saadeti administratiivpuhkusele ning vabandas intsidendi tekitatud segaduse pärast.