Vaadates samuti pistise võtmise eest kohtu all oleva Tallinna transpordiameti liiklusteenistuse liikluskorralduse osakonna endise juhataja 53-aastase Vello Lõugase varanatukest, võib juhtuda, et ka Lõugas pääseb süüdimõistmise korral vaid pisku tasumisega riigikassasse.

Lõugasel on näiteks Tallinnast paarikümne kilomeetri kaugusel Suurupis endises suvilarajoonis asuv maja, mis aga lähimal vaatlusel ei kiirga erilist jõukust. Majas ning selle ümber oleks justkui ehitus pooleli ning peale vaadates tundub suvila räsitud. Hoovis on Lõugasel aga valge, sinise triibuga Toyota Corolla, mis on justkui noorukist rullnoka unistusteauto, ent ei oma märkimisväärset väärtust.

Kinnisturaamatu järgi kuulub maja koos ligi 1000 ruutmeetri suuruse maalapiga Aiandusühingule Kratt, mis registreeriti ühingu nimele vaid loetud päevad pärast kapo läbiotsimist. Samas seisab kinnistusraamatus ka klausel, et elamule on isiklik kasutusõigus Vello Lõugasel ja selle kustutamiseks piisab tema surma tõendamisest.

Kohus karistas linnaametnik Mati Songiseppa kokkuleppemenetluses kolmeaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga ning mõistis talt riigituludesse välja sundraha 435 eurot. Kohtuotsusega mõisteti konfiskeerimise asendamise korras riigile välja ka umbes 10 400 eurot.

Seega tuleb Songisepal riigituludesse kanda vähem kui 10 protsenti süüteoga saadud rahast. Prokuratuur teatas, et lähtus kokkuleppe sõlmimisel Songisepa raskest tervislikust seisundist ja varalisest olukorrast.

Selles samas mahukas kriminaalasjas veel viis kahtlustatavat, kelle prokuratuur kavatseb üldmenetluses kohtu ette saata. Tallinna transpordiameti liiklusteenistuse liikluskorralduse osakonna endist juhatajat Vello Lõugast (53) kahtlustatakse pistise võtmises. Pistise andmises on kahtlustuse saanud AS Signaal ja selle juhatuse liige Ats Tamme (57) ning AS K-Projekt ja selle juhatuse liige Rein Annusver (53).