USA teadlaste sõnul tõestavad ookeani põhjas tehtud fotod, et vraki ümbruses muda sees on nii inimjäänuseid kui laevareisijate esemeid.

Täpselt 100 aastat tagasi uppunud Titanicu hukupaika on senini peetud üksnes sümboolseks mälestuskohaks, mitte laevareisijate tegelikuks kalmistuks, vahendab Ilta-Sanomat.

USA uurija James Delgado avastused kinnitavad aga, et Titanicu vraki lähedal merepõhjas lebavad inimkehade jäänused. Selle tõestuseks on tal 2004. aastal tehtud foto, millel on näha saapad ja mantel. Delgado sõnul näitab saabaste ja mantli asend selgelt, et see paik on kellegi viimne rahupaik.

Foto on tehtud aastal 2004, mil tehti uurimisretk Titanici hukupaika. Ülesvõttest on varem avalikkuse ette toodud vaid väiksem versioon.

10. aprillil 1912 Inglismaa Southamptoni sadamast New Yorki suundunud Titanic oli kõigi aegade suurim ja uhkeim reisilaev. Enam kui kolmveerand teele asunud 2224 reisijast ja meeskonnaliikmest (lisaks teadmata hulgal „jäneseid”) kadus aga märga hauda Newfoundlandi ranniku esisel.

Laeva vrakk leiti üles alles 73 aastat hiljem lebamas 3700 meetri sügavusel merepõhjas.