Delfi lugejate andmeil oli eile ennelõunal tunda midagi maavärina taolist.
Vahemere seismograafiakeskuse veebilehelt selgub, et kell 8:13:44 universaalaja ehk 11:13:44 Eesti aja järgi on Eestis tõepoolest registreeritud seismilist aktiivsust, ent maavärina tugevuseks pole märgitud ühtki magnituudi.

Vulkanoloog Heidi Soosalu ütles Delfile oma kogemusele tuginedes, et ilmselt oli tegemist mõne lõhkamisega.

Automaatanalüüs näitab Soosalu sõnul, et eile registreeritud tõuge oli magnituudiga 2,2 ja selle asukoht oli umbes Prangli saare juures meres. „Nende andmete puhul on kahtlus, et tegemist on meres lõhkamisega,“ sõnas Soosalu.

Soosalu tõi näiteks, et ka mullu lõhati näiteks Hara lahes mitu Teise maailmasõja aegset lõhkekeha, millega seoses läks seismoloogia leheküljele kirja umbes kahe magnituudi suurune tõuge, mis on maavärina kohta nõrk, aga lõhkamise kohta ikka väris korralik.

Seismoloogidel on tema sõnul kujunenud ka oma praktika, kuidas vahet teha maavärinatel ja lõhkamistel. Kindlasti näitab midagi näiteks sündmuse toimumise aeg. Et eilne lõhkamine oli päevasel ajal, võis see tema sõnul olla just lõhkamine.

Tema sõnul on seismiline sündmus Põhjamaades haruldane ja peamiselt ongi see veebilehekülg mõeldud Euroopas Vahemere alade seireks.