Rjabkovi sõnul peab Venemaa lubamatuks seda, kui niinimetatud seksuaalvähemuste kaitsmise ettekäändel toimub tegelikkuses teatud käitumisviisi ja väärtuste süsteemi agressiivne propaganda ja pealesurumine, mis võib solvata märkimisväärset osa ühiskonnast, vahendab Lenta.ru.

Lisaks sellele ei saa Vene pool Rjabkovi sõnul nõustuda katsetega selle isikutekategooria eristamiseks iseseisva grupina, mis otsekui pretendeerib oma õiguste ja huvide erilisele kaitsele inimõiguste järgimise rahvusvahelise režiimi raames. „Rahvusvahelises õiguses puuduvad erilised normid, mis reglementeerivad isikute kaitset nende seksuaalse orientatsiooni või niinimetatud sooidentiteedi järgi,“ ütles Rjabkov.

G8 välisministeeriumi ühisavaldusse jäi seksuaalvähemuste osa sisse. „Ministrid rõhutasid, et inimõigused ja põhivabadused on sünnist alates antud kõigile inimestele – meestele ja naistele, sealhulgas geidele, lesbidele, biseksuaalidele ja transseksuaalidele. Paljudes riikides ähvardavad viimaseid sageli surm, vägivald, eelarvamused ja diskrimineerimine seksuaalse orientatsiooni alusel,“ öeldakse G8 välisministrite ühisavalduses.