Kaitsepolitsei kirjutas oma täna avaldatud aastaraamatus, et WAMY tegeleb rahvusvaheliselt noorte moslemite islamialase harimisega ja islamisse pöördumiseks soodsate tingimuste loomisega.

Kui aastast 2004 on Eesti mosleminoored osalenud WAMY Ida-Euroopa laagris Poolas, siis eelmise aasta augustis korraldati laager Eestis.

Juba kümmekond aastat tunnevad Eesti vastu huvi fundamentaalset islamit edendavad organisatsioonid, nagu Jamaat Tabligh. Kohalikke moslemeid toetavad rahaliselt Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraatide fundamentaalset islamit toetavad organisatsioonid, nagu Awqaf General Trust, Al-Waqf Al-Islami ja eelpoolmainitud WAMY.

Saudi Araabia vahhabiitliku islami mõju on kaasa toonud noorema põlvkonna moslemite ja mittesünnijärgsete islami vastuvõtjate seas kasvava toetuse fundamentaalsele islamitõlgendusele, mille üheks väljenduseks on Eesti mosleminoorte õpingud vahhabiitlikku ideoloogiat levitavas Mediina ülikoolis Saudi Araabias.

Kaitsepolitsei hoiatas, et terrorismioht on Eestile järjest lähemale jõudmas, sest nii Soomes kui Rootsis vahistati eelmisel aastal seoses terrormismiga mitu isikut.

Eelmise aasta oktoobris peeti Eestis kinni interpoli poolt kurdi äärmusrühmituse toetamise tõttu rahvusvaheliselt tagaotsitav Rootsi elanik. Isik saadeti Rootsi tagasi, kui selgus, et tema poolt kuriteo toimepanemise ajal ei olnud Eestis terrorikuriteo toetamine veel kriminaliseeritud.