Veebilehele pandi 8. aprillil üles teade, mille autor, keegi Muslim, nimetab Eurovisiooni kõigi moslemite õudusunenäoks. Ta rõhutab, et konkursist osavõtjate vastu, keda ta nimetab saatana jõududeks, väärastunuteks ja maailma homoseksualistideks, korraldatakse rünnakuid, vahendab Lenta.ru.

Teatest võib välja lugeda, et Aserbaidžaani modžaheedid võtavad endale vastutuse katsete eest korraldada terroriakte mitmetes riigi linnades.

Aserbaidžaani rahvusliku julgeoleku ministeerium viis eelmisel nädalal läbi erioperatsioonid Bakuus, Sumqayıtis ja Gäncäs ning Qaxi, Zaqatala, Şäki ja Qusari rajoonides. Vahistati 17 ebaseaduslike rühmituste liiget, keda kahtlustatakse terroriaktide kavandamises.

Ühe korteri ründamisel Gäncäs osutasid võitlejad vastupanu. Surma sai üks kurjategija ja üks õiguskaitseorganite esindaja. Veel üks võitleja ja kolm õiguskaitseorganite esindajat said haavata. Meedia teatel lasi hukkunud võitleja end õhku koos Aserbaidžaani rahvusliku julgeoleku ministeeriumi alampolkovnikuga.