Viimsi vallavolikogus volikogu esimees Aarne Jõgimaa ja vallavanema Haldo Oravase ebaõnnestunud umbusaldushääletusel kerkis eile ootamatult esile helisalvestis, milles reformierakondlased väidetavalt teevad omakasu saamise eesmärgil ettepaneku tõsta koolihoone rendilepingus ruutmeetri hinda kümne krooni võrra ja vaheltkasu omale võtta.

Volikogu esimees Jõgimaa mängis lindi ka volikogu istungil osalejatele ette. Kelam soovis, et ametivõimud uuriksid Jõgimaa helilinti ja selgitaksid tõe välja, sest nemad või meedia ei saa olla uurijad ja kohtumõistjad. "Kõik kuulsime oma kõrvadega seda helilinti ja see tundus väga inetu," märkis Kelam siiski.

Ta ei osanud öelda, kas lint on õige või on seda kokku monteeritud, aga tema sõnul pole tal ka põhjust kahelda lindi ehtsuses. Ta lootis, et uurimisorganid selgitavad tõe välja.

Jõgimaa on vastakaid tundeid tekitav ärimehest poliitik, kes andis kuu aja eest Eesti Ekspressile värvika intervjuu, milles rääkis muude asjade hulgas sellest, kuidas ta 2000. aastal Miidurannas keset elurajooni oma krundile koormatäie väljaheiteid kallas. 

Kelam lausus, et tema Jõgimaa moodi poleks ütelnud, aga kui inimene tunneb, et teda on ebaõiglasest süüdistatud, siis ta vihastab. Ta süüdistas ka Eesti Ekspessi selles, et osa intervjuust ning konkreetsemalt pealkiri oli moonutatud ning Jõgimaa polnud seda niiviisi öelnud. "See sõnnik oli tegelikult kanakaka, polnud midagi nii dramaatilist," kaitses Kelam Jõgimaad.

Kelam lootis, et saabub selgus ning suurte ärihuvidega inimesed rahunevad maha. Kelam lausus, et ta on huvitatud metsa säilimisest Viimsis ning Muuga sadama laienemise takistamisest. Kelam polnud aga kindel, kas reformierakondlastest opositsioon soovib sama, vaid lausus, et nähtavasti on Reformierakond Viimsis seotud suurte ärihuvidega.

Mis puudutab ärimees Jõgimaa ärihuve, siis lubas Kelam ka tema vastu võitlema hakata, kui Jõgimaa midagi valesti teeb. "Ma pole mingi sinisilmne lollakas, rumaluke," lisas Kelam.

Jõgimaa teatas, et kompromiteeriv helisalvestis potsatas talle eile postkasti valges ümbrikus. Helilindil räägivad väidetavalt Jõgimaa ise ning reformierakondlased Enn Sau ja Robert Herman. Kelam kommenteeris, et tal pole andmeid selle kohta, kes vestlust lindistas ning tal pole põhjust kahelda Jõgimaa sõnades, et ta sai lindistuse oma postkastist.