"Kui keegi arvab, et Inara oli seal juba enne töö teinud ja jäi vaid avalduste vormistamine, siis see polnud kaugeltki nii. Inimestel küpses see mõte juba tükk aega peas ja nad otsustasid iseseisvalt erakonnast lahkuda," lausus Keskerakonna Võrumaa piirkonda ja selle Mikitamäe osakonda juhtinud Luigas.

Ta oli ka kindel, et tema lahkumisele järgneb paljude teiste lahkumine, sest erakonnas on palju seotud sõprusega ja paljud teda isiklikult tundvad inimesed tõenäoliselt lahkuvad. Temaga isiklikult vähem kokkupuutunud inimesed aga ei pruugi lahkuda ning Luigas ei välistanud, et võib olla inimesi, kes ka praegu otsustavad Keskerakonnaga liituda.

Võru piirkonnas tuleb kindlasti lahkujaid, sest paljud on Luigase sõnul aru saanud, et piirkonnad on jäänud vaeslapse rolli ka erakonna tasandil. Kui Eesti valitsus on kaugetest regioonidest eemaldunud ja regionaalpoliitikat kui sellist ei tehta, siis kahjuks tuntakse ka Keskerakonnas, et regionaalpoliitikaga ei tegeleta.

Kui palju tuleb Võrumaalt ja Põlvamaalt veel lahkujaid, on tema sõnul raske öelda. Seda näitab aeg ja erakonna juhatuses toimuv, kas juhatus soovib rohkem piirkondi liita, kas soovitakse tööd rohkem koordineerida ja kas soovitakse olla omavahel avatumad, ausamad ja leplikumad.

Erakonnast lahkujad on Luigasega rääkides selgitanud, et nad ei taha olla lõputult opositsioonis. Palju rohkem peaks tegema tööd, peaks tooma rohkem välja oma põhiväärtusi, otsida kaasosalisi, partnereid, koostöökohtasid, et tulla riigis võimule. "Kui erakonnas tehakse mingeid muudatusi ja arvatakse, et valitsusse saamine on peamine eesmärk, siis me võime tulevikus Keskerakonna üle uhkust tunda," rääkis Luigas.

Luigas tunnistas samuti, et korruptsioon Tallinnas ei kaunista Keskerakonda. "Ma pole seda kunagi sallinud ja julgen tunnistada, et peame korra majja lööma," lausus Luigas, kelle sõnul on korruptsioon Eestis suur häda. Luigas arvas, et kui erakond satub skandaalidesse, siis tuleb seda tunnistada ja seejärel teha vajalikud sammud, mitte rahulikult edasi tegutsema, nagu poleks midagi juhtunud.