Narva energiatöötajate ametiühingute esindajate sõnul tegeleb Kõiv aga demagoogiaga, mitte tõeliste probleemidega.

Reformierakondlane Tõnis Kõiv kirjutas oma blogipostituses, et sotsiaaldemokraatide toetus on tõusnud peamiselt venekeelsete valijate hulgas.

"Kas nende seas on ka Narvas punaste lippude all elektrikatkestusega ähvardanud energeetikuid, kes seni on koondunud peamiselt Keskerakonna selja taha, vajab selgitamist," kirjutas Kõiv. "Eelneva taustal tuleb taas küsida sotsialistide arvamust: kas Eesti ikka oli okupeeritud või mitte ja kas sotsiaaldemokraadid nõustuvad, et haridust Eestis tuleb anda ikka eesti keeles?"

Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu esindaja Vladislav Ponjatovski vastas aga venekeelsele Delfile, et reformierakondlane üritab jälle mängida n-ö vene kaardile ning ei räägi asjadest, mis on oluline. "Nad parem vaadaku mis toimub ministeeriumites ning ametkondades! Lõppude lõpuks see mis toimus maanteeametis on vaid murdosa sellest, mis seal tegelikult toimub. Selles on ka süüdi Venemaa ja punased lipud? Tegelikult on süüdi ebakompententsus," rääkis Ponjatovski.

Narva energia ametiühingute organisatsiooni esimehe Vladimir Aleksejev muutus aga reformierakondlase sellist avaldust kuuldes väga emotsionaalseks. "Härra küsis, kas Eesti on okupeeritud? Jah! See on hõivatud napakate-poliitikute poolt," oli Aleksejev rahutu. "Eestit hävitavad ebakompetentsed inimesed, kes mõtlevad vaid oma taskute täitmisest ning sellest, kuidas onu Sami ning Euroopa Liidu tädidele meele järgi olla," ütles Aleksejev.

Narva energiatöötajate esindaja sõnul tegeleb Kõiv demagoogiaga. "Iga isik, kes siin töötab ja regulaarselt makse maksab, on olenemata sellest, kas ta räägib vene või eesti keeles, ikkagi Eesti kodanik," ütles Aleksejev ning lisas, et retoorika "Moskva käest, mis liigutab punast lippu" on vaid puhas demagoogia.