Dokumendid on kogutud genealoogiaalasele veebilehele Ancestry.co.uk. Ligipääs Titanicu dokumentidele on vaba selle aasta 31. maini, teatab BBC News.

Titanic, mis ehitati Põhja-Iirimaal Belfastis, uppus Atlandi ookeani pärast kokkupõrget jäämäega oma esimesel reisil New Yorki.

Avaldatud dokumentide hulgas on laeva ametlik reisijate nimekiri, mis sisaldab laeva pardal olnute nimesid, vanuseid ja ameteid.

Samuti on kirjas laeva meeskonnaliikmete rahvused, positsioonid ja aadressid. Titanicul oli üle 900 meeskonnaliikme.

Dokumentide hulgas on ka Titanicu kapteni Edward J. Smithi testament. Samuti võib leida rikaste Ameerika ärimeeste Benjamin Guggenheimi ja John Jacob Astori testamendid. Kõik kolm hukkusid laeval.

Igaüks võib uurida enam kui 329 surmajuhtumi uurimise dokumenti ning dokumente 330 surnukeha kohta, mis leiti merest.

Avaldatud on ka 121 reisija hauakivide pildid.

Veebilehel on üles pandud reisiauriku Carpathia reisijate nimekiri. See laev päästis enam kui 700 Titanicul olnud inimest.

„Põlvkondade jooksul on paljud perekonnad kuulnud kuulujutte selle kohta, et nende esivanem on olnud Titanicul või on nad kaotanud tõendi selle kohta,“ ütles Ancestry.co.uk sisujuht Miriam Silverman. „Meil on väga suur rõõm, et saame pakkuda tasuta ligipääsu nendele väärtuslikele dokumentidele, võimaldades seega paljastada nende esivanemate traagilise reisi loo.“