Oma partei Batkivštšina veebilehel avaldatud pöördumises tuletab Tõmošenko meelde, et juba eelmisel aastal ennustas ta, et teda süüdistatakse tapmises. „Nüüd sai minu naljast tegelikkus,“ kirjutab Tõmošenko. „Oleks võimalik lõpmatult ironiseerida peaprokuratuuri katsete üle määrida mulle mingil metsikul viisil kaela Jevhen Štšerbani tapmine. Võiks ka sarkastiliselt rääkida minu osalemisest Michael Jacksoni või Whitney Houstoni surmas. Oleks võimalik... Aga ei maksa. Sest sellised on diktatuuri reeglid: ta on naljakas ja hirmus üheaegselt,“ kirjutab Tõmošenko Lenta.ru vahendusel.

Tõmošenko väljendab lootust, et Štšerbani poeg Ruslan saab aru, kui alatult ja labaselt on teda ära kasutatud ja enam nii ei tee.

Ruslan Štšerban rääkis oma kahtlustest aprilli algul. Veel 2011. aasta oktoobri lõpus teatas Ukraina peaprokuröri asetäitja Renat Kuzmin, et Štšerbani tapmise tellijate väljaselgitamine jätkub ja informatsiooni Julija Tõmošenko võimaliku osalemise kohta selles uuritakse hoolikalt.

Eelmisel nädalal esines Kuzmin uue avaldusega. Peaprokuratuur uurib nüüd Tõmošenko ja endise peaministri Pavlo Lazarenko osalust kolmes tellimusmõrvas. Lisaks Štšerbanile käib jutt riigipanga endise juhi Vadim Hetmani ja Donetski ärimehe Oleksandr Momoti tapmisest.

Ülemraada liige ja Donetski suurärimees Štšerban tapeti 1996. aasta novembris Donetski lennuväljal. Hukkus ka tema naine, lennujaama töötaja ja lennuki pardainsener. 2002. aastal vahistati tapmises osalemises kahtlustatuna kaheksa inimest. Hiljem mõisteti nad kõik süüdi ja määrati kuni eluaegsed vanglakaristused. Štšerbani tapmise tellijaks nimetas prokuratuur Lazarenko, kes on kandnud USA-s karistust rahapesu eest.