Õnnetus juhtus kell 18.21 Harjumaal Aegviidu alevis Piibe maanteel, kus lauges vasakkurvis teelt paremale välja kaldunud sõiduauto Mercedes-Benz 230CE sõitis vastu puud. Esialgsetel andmetel autot juhtinud 21-aastane noormees ning kõrvalistmel olnud 17-aastane noormees toimetati PERH-i Mustamäe korpusesse, kus 17-aastane noormees hiljem saadud vigastustesse suri.

Esialgsetel andmetel oli mõlemal liiklejal turvavöö kinnitamata. Teelõigul oli kiiruspiiranguks 50km/h. Teeolud sündmuskohal olid head, teekate niiske, teeservad lumised. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel ning juhtunu uurimiseks alustatakse kriminaalmenetlus.

„Selle, kas õnnetuse võis põhjustada või sellele kaasa aidata liigne kiirus või alkoholi tarvitamine, selgub menetluse käigus. Ent turvavöö kasutamata jätmisest ei saa kuidagi mööda vaadata. Turvavöö kinnitamine sõidukis peab olema automaatseks harjumuseks ning selle eest, et kõigil liiklejatel oleks vöö kinni, peab vastutama ka sõidukijuht,“ ütles Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristian Jaani.

Nüüdseks on selgunud, et sõidukit juhtinud 21-aastasel Janil tuvastati alkoholijoove üle 0,75 milligrammi liitri väljahingatava õhu kohta (üle 1,5 promilli). Haiglas esmaabi saanud sõidukijuht peeti kinni ning toimetati arestikambrisse. Algatatud on kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahv 422 lõige 1 alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklus- või käitusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm. Kohtus süüdi mõistmisel võib sõidukijuhti karistada kuni viieaastase vangistusega.