Kurjategija veretöö sai alguse reede öösel umbes kella 1 ajal, kui tundmatu tulistas Tulsa põhjaosas kolme meest ja ühte naist, vahendab Reuters Tulsa politseid.

Viienda ohvri, 31-aastase Williami Alleni, surnukeha leiti aga mustanahaliste kogukonna matusebüroo lähedalt laupäeva hommikul kell 8. Politsei sõnul oli mees tapetud umbes samal ajal, kui teisedki ohvrid.

Politsei kirjelduste kohaselt on kahtlusalune valgenahaline mees, kes sõidab valget värvi pikap-tüüpi sõiduautoga.

Kuigi kõik viis ohvrit olid mustanahalised, on Tulsa politseipealiku Chuck Jordani sõnul on veel vara väita, et tegu oli rassimõrvadega.

Jordani sõnul oleks rassimõrv väga loogiliseks motiiviks, kuid kuna politseitöös tuleb lähtuda mehe sõnul eelkõige tõenditest, siis ei jäeta ühtki võimalust kaalumata.

Peale 31-aastase Alleni, on politsei tuvastanud ka kahe teise hukkunud mustanahalise isikud: 49-aastane Dannaer Fields ja 54-aastane Bobby Clark. Kahe ellujäänud isiku nimesid avaldatud veel ei ole ning politsei sõnul jäävad kannatanud ilmselt ellu.

Tulsa linnavolinik Jack Hendersoni sõnul on kohalikud elanikud hirmul. "Nad kardavad tänavatel kõndida," ütles Henderson. Hendersoni sõnul oli kurjategija küsinud oma ohvritelt teed ja kui need vastata ei osanud, siis tulistas nende pihta.

"Me oleme algatanud põhimõtteliselt üleriigilise inimjahi," ütles Henderson. "Politsei ei puhka ennem, kui kurjategija on tabatud."

Lisaks Tulsa politseijõududele aitavad kurjategija püüdmisel neid ka FBI agendid ning osariigi politseijõud.