"Mind häirib loomulikult vastuseis, kuid minu eesmärk on olnud Eesti Panga uute arengusuundade väljapakkumine. Ma seejuures saan aru, et kõik ei saa nende arutelude ja vaidluste juures olla minuga nõus," ültes Männik Delfile. "Mis aga teeb mind murelikuks on see, kui nende lekete tulemusel kaob meil nõukogus võimalus pidada avatud ja usalduslikke dialooge. Nagu on juba ammu öeldud, vaidlustes sünnib tõde. Ma ei tahaks jõuda välja olukorda, kus nõukogus esinetakse ainult poliitiliselt korrektsete avaldustega."

Männik ei vasta otse küsimustele, mis puudutavad ta avaldustes flirti nii Edgar Savisaare kui IRLi Res Publica tiivaga, mille eesmärgiks on Eesti Panga nõukogu esimehe koha säilitamine ka pärast 2013. aastat.

"Kui tohib, siis ma võtaksin ülejäänud küsimused kokku ja vastaksin neile korraga. Ma ütleksin alustuseks seda, et minu ametiaeg Eesti Panga nõukogu esimehena kestab veel rohkem kui aasta ja on vara alustada aruelu selle üle, kes on järgmine nõukogu esimees," lisas ta. "Võiks öelda, et mul on praegu vaja keskenduda sellele, et teha hästi oma tööd veel 14 kuud. Isiklikult ei ole ma selles suhtes seisukoha võtnud, kas mul on huvi jätkata. Aga mulle on see töö meeldinud, see ametikoht on võimalus mõjutada ja edasi viia elu Eestis."

Männiku sõnul on ta nägemus nõukogu esimehe ametikoha osas, et selles ametis peaks olema kõigi suurte parlamendierakondade toetus.

"Mul oli see toetus, kui ma alustasin oma tööd 2008. aastal. Ma soovin, et nõukogu esimehel oleks see toetus ka järgmisel korral, olgu see siis mina või keegi teine."