Haigestumine kasvas Harju, Lääne-Viru-, Põlva-, Rapla- ja Viljandimaal, teistes maakondades haigestumus kas langes või püsis stabiilsel tasemel, teatas terviseamet.

Nii grippi kui ka ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine on stabiliseerunud ja püsib keskmisel tasemel. 100 000 elaniku kohta haigestus eelmisel nädalal keskmiselt 374 inimest, nädal varem 361.

Grippi haigestumuse intensiivsust hinnatakse samuti keskmiseks ja gripi levikut laialdaseks. Gripi hääbumisest me seega veel rääkida ei saa. Vanusrühmade järgi haigestusid eelmisel nädalal enam kuni 15 aastased lapsed.

13. nädalal said laboratoorse kinnituse 38 gripiviirust, need kõik olid A- gripiviirused. Eestis ringleb põhiliselt A-gripiviiruse alatüüp H3.

Erinevate respiratoorsete viiruste seas esines kõige enam gripiviirust (46 protsenti). Hooaja algusest on kinnitatud kokku 273 A- ja 25 B-gripiviirust.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hakkab grippi haigestumise kõrgaeg mööduma. Haigestumuse intensiivsust hinnati keskmiseks lisaks Eestile ka Prantsusmaal, Kreekas, Islandis, Lätis, Portugalis, Sloveenias ja Rootsis. Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust juba madalaks.