"Presidendile sobiliku residentsi leidmine on olnud jutuks aastaid. Enne majanduskriisi peeti tõsiseid plaane Keila-Joa mõisa üles ehitamiseks presidendi tarbeks. Nüüd on Keila-Joa mõis erakätesse müüdud. Maardu mõis sobiks aga oma asukohalt selleks veel paremini, pealegi puuduks vajadust suurteks investeeringuteks," lausus Aas Delfile.

"Kadrioru lossis peavad asuma presidendi ja tema kantselei tööruumid. Ametisoleva presidendi ja tema perekonna eluruumid ning väiksemad vastuvõturuumid paikneks aga linnalähedases residentsis," jätkas Aas. "Residents oleks ametis oleva presidendi kasutuses ainult tema ametiaja jooksul. Muid presidendi elukohaga seotud kulusid ei tuleks siis riigil katta ja kaoks segadus Ärma talu ümber. Ei saa pidada presidendi ametile väärikaks, et tööruumidega sama katuse all on tema perekonna privaatruumid - meenutagem eelmise presidendi lapselaste mänge Kadrioru lossis," täpsustas Aas, riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige.

Aasa sõnul on presidendi käsutuses olev residents Euroopas laialt levinud tava. "Maardu mõisa loovutamine presidendi kantseleile oleks Eesti Panga ilus kingitus Eesti rahvale ja riigipea institutsioonile," lõpetas ta.

Hetkel kuulub Maardu mõis Eesti Pangale ja panga nõukogu esimees Jaan Männik on kinnitanud soovi mõisast lahti saada.