Aga opositsioonierakondadel ei lähe Tallinnas sugugi paremini, toetus langes kõigil ning IRLi toetas vaid kolm protsenti tallinlastest. Samal ajal ei oska üle kolmandiku valijatest öelda, kelle poolt nad hääletaksid ning 13 protsenti vastanutest teatas, et ei lähe valima. 

Antud numbrid on pärit Tallinna linnakantselei tellitud Faktum&Ariko uuringust, mille käigus helistati veebruaris 515 Tallinna elanikeregistrisse kantud vähemalt 18-aastasele tallinlasele. Küsiti, millise erakonna kandidaadi poolt inimene hääletaks, kui homme toimuksid kohalike omavalitsuste valimised.

Tartu Ülikooli politoloog Mihkel Solvak leidis küsitluse tulemusi kommenteerides, et 500 vastajaga telefonintervjuude põhjal saadud tulemusi tema liiga tõsiselt ei võtaks.

Päris mitme erakonna puhul on kõikumine paariprotsendine ja see on täiesti normaalne. "Samuti on valimisteni veel väga pikk aeg ja toetus hakkab kristalliseeruma alles valimiste lähenedes," lisas Solvak.

Keskerakonna ja ülejäänud erakondade vahelist lõhet vaadates arvas Solvak, et viimase aja sündmused lihtsalt kinnistavad seda veelgi, kuid ei muuda midagi. "Need, kes kunagi Keskerakonna poolt ei hääleta, on Laaneti väljaviskamise, erakonnalähedaste linnaametnike pistisevõtmise ja tasuta ühistranspordi ümber toimuvaga saanud veelkord kinnitust, miks nad kunagi Keskerakonna poolt ei hääleta," märkis Solvak.

Tallinna puhul on aga Keskerakonnal väga oluline hoida vene valijaid ja nende toetus vaevalt et palju muutunud on.

Eelistust mitteomavate vastajate arvu suurenemine on küll päris suur, mis äratab juba natuke rohkem usaldust, et siin on kõikumise taga ka reaalne muutus. Keskerakonna valijaskond on reeglina väga truu olnud, pole nemad teistelt erakondadelt hääli palju üle löönud ja neilt on hääli ülelöönud pigem sotsid. Keskerakonnas pettumise järel läheks Solvaku hinnangul seega üsna palju vaja, et selline valija otsustaks näiteks Reformi või IRLi rüppe minna. Pigem ollakse äraootavad.

Samuti on valitsuserakondade viimase aja toetuse langus olnud selge, mis ilmselgelt kajastub  ka Tallinna valijate seas.