Reedel arreteeris politsei koidu ajal toimunud operatsiooni käigus mitmetes Prantsusmaa linnades 19 arvatavat islamivõitlejat ja konfiskeeris relvi, teatab BBC News.

Prantsusmaa siseminister Claude Guéant ütles, et kaks esmaspäeval deporteeritut olid Malist pärit imaam, kes jutlustas antisemitismi ning pooldas naiste näo täielikku katmist, mis on Prantsusmaal ebaseaduslik, ning alžeerlane Ali Belhadad, kes on juba vangis istunud osalemise eest 1994. aastal Marokos Marrakechis toimunud rünnakus.

Väljasaatmisele kuuluvad ka kaks imaami Saudi Araabiast ja Türgist ning arvatav Tuneesia päritolu võitleja. Ametnike sõnul tuleb väljasaatmisi veelgi.

„Me ei aktsepteeri islamiäärmuslust. See pole uus poliitika... aga pärast seda, mis juhtus Toulouse'is ja Montaubanis, peame me olema rohkem valvel kui kunagi varem,“ ütles Guéant Prantsusmaa telekanalile BFM TV.

President Nicolas Sarkozy, kes kõneles valimisüritusel riigi idaosa linnas Nancys, ütles, et saadab väga selge sõnumi.

„Kõik need, kes teevad märkusi, mis on vastuolus vabariigi väärtustega, saadetakse viivitamatult Prantsuse Vabariigi territooriumilt välja, ei tehta mingeid erandeid, ei tule mingit leebust,“ ütles Sarkozy.