Heinola tunnistas end süüdi röövis ja relvakuritegudes 2005. aastal Berryse juveeliäri tühjendamises osalemisega seoses Leedsis, kust jõuk lahkus 92 000 naela (110 000 euro) väärtuses kelladega. Heinola mõisteti Leedsi kroonikohtus üheksaks aastaks vangi, teatab Harrowgate-News.

Selle aasta veebruaris anti Heinola Suurbritanniale välja Saksamaalt Düsseldorfist, kus ta istus vangis varasema röövi eest.

Heinola on viimane kaheksaliikmelisest jõugust, kes on alates 2009. aastast Suurbritanniasse karistust kandma toodud. Kõik jõugu liikmed on saanud vanglakaristused 10-12 aastani ning kokku on nende vanglakaristuste pikkus 97 aastat (Heinola kaasa arvatud).

Jõugu liikmed on tunnistanud end süüdi kokku 11 relvastatud röövis Suurbritannias. Päise päeva ajal rööviti luksuslikke juveeliärisid näiteks Manchesteris, Newcastle'is, Wolverhamptonis ja Chesteris.

2007. aastal rööviti Leedsis Albion Streetil Berryse juveeliäri ning saagiks saadi 374 000 naela (450 000 euro) väärtuses väärtesemeid. Suurbritannias toime pandud 11 röövi käigus langes röövlite saagiks üle kahe miljoni naela (2,4 miljoni euro) väärtuses esemeid.

Arvatakse, et Eesti röövlijõuk on üle Euroopa toimunud röövide käigus saanud saagiks üle 120 miljoni euro väärtuses esemeid. Nad on rööve toime pannud ka Soomes, Itaalias, Rootsis ja Monte Carlos.

Arvatakse, et jõuk värbas liikmeid, tekitades neile võlgu narkootikumide eest. Jõugu liikmed saabusid riiki odavlennufirmade lendudega ning kohtusid „korraldajaga“, kes andis neile kavandatava röövi detailid. Pärast röövi lendasid jõugu liikmed tundide jooksul riigist minema.

Arvatakse, et röövitud väärtesemed, peamiselt kallid kellad (Rolex, Patek Philippe), viidi riigist välja erinevatel kaubalaevadel ning müüdi maha Ida-Euroopas või Venemaal.

Läbimurre asja uurimisel saabus siis, kui Suurbritannia West-Yorkshire'i politseinikud, kes tegid koostööd raskete ja organiseeritud kuritegude agentuuriga (SOCA), suutsid seostada Leedsi kuriteopaigalt leitud DNA Eesti DNA andmebaasist leitud DNA-ga.

Heinola arreteeriti pärast seda, kui ta avastati veidi enne 2005. aasta röövi tehtud valvekaamera salvestuselt Berryse juveeliäri juurest ning hiljem leiti tema DNA-d sigaretikonilt kuriteopaiga lähedalt.