“Uurimises osalevad õhulaeva (Prantsusmaa) ja mootori (Kanada) valmistaja ning registreerimisriigi (Suurbritannia-Bermuda) esindajad,” teatas komitee esindaja, vahendab BNS.

Uurijad on teatanud, et lennuki mustad kastid on leitud ning et need on heas korras. Õnnetuse põhjuste peamisteks versioonideks on uurijate sõnul lennuki tehniline rike või piloodi viga.

Uurijad konfiskeerisid esmaspäeval Tjumeni lennujaamast lennukit ATR-72 puudutavat tehnilise ja lennueelse dokumentatsiooni.

Lennufirma UTair teatas esmaspäeval, et hukkunute omastele makstakse välja kaks miljonit rubla (ligi 51 000 eurot) kindlustusraha.

Tjumeni lähistelt Roštšino lennujaamast Surgutti suundunud lennuk kukkus alla mõni aeg pärast õhkutõusmist ja kadus radariekraanidelt kell 5.35 Moskva aja järgi (Eesti aja järgi kell 4.35). Lennukompaniile UTair kuulunud lennuk, reisinumbriga UTA-120, kukkus alla umbes 40 kilomeetri kaugusel Roštšino lennujaamast ja süttis põlema.

Õnnetuses hukkusid kõik lennuki meeskonnaliikmed. Kõigi 12 ellujäänu seisund on üliraske, kahe kannatanu seisund kriitiline.