Aktsioon koondas paarsada osavõtjat, kellest üle poole olid ajakirjanikud. Sellest hoolimata oli Moskva kesklinn mitme kilomeetri raadiuses palistatud politseiveokitega. Tverskaja ja Sadovaja tänavate ristumiskohta oli toodud mitukümmend militaarvärvides KAMAZi mundrikandjatega. Tõsi, neil jagus tööd ka täna õhtuks, kuna eeldatavasti tuli taas hakata kinni võtma aktiviste, kes nõuavad igal 31. kuupäeval Triumfiväljakul õigust vabalt protestida.

Pussy Rioti punkpalvus on Venemaal väga erinevaid arvamusi sütitanud. On neid, kes leiavad et heal juhul pisihuligaansuseks (ja seega vaid trahvi või maksimaalselt 15-päevaga karistatava) kvalifitseeruva teo eest ei peaks pistma väikeste laste emasid mitmeks kuuks kohtuta eeluurimisvanglasse. Toetajad korraldavadki Moskvas tüdrukute toeks meeleavaldusi, millest esimene oli naistepäeval Moskva politsei peahoone ees. On aga ka neid, kes soovivad tüdrukutele selle eest pikka reaalselt vanglakaristust. Ka nemad tulevad meeleavaldustele oma arvamust välja ütlema.

"Provokaatorid, provokaatorid", hüüdsid bussi ja selle ümbrusesse kokkutulnud, kui kohale saabusid nooremehed, kes tahtsid hakata seal palvetama. Mis täpsemalt olnuks palve sisuks, ei õnnestunudki selgitada. Üks noorte usklike seltskond on näiteks öelnud, et nemad palvetavad Pussy Riotsi tüdrukute vabastamise poolt, sest mitte kusagil pole kirjas, millises vormis täpselt peab kirikus palve olema ja et tüdrukute esinemises olid kõik palve tunnused olemas. Need palvetajad siin aga neidude poolt palvetada ei tahtnud, pigem pajatasid midagi jumalateotusest. Kolleegid Vene ajakirjanikud arvasid küll, et need usklikud noored kuuluvad mõnda Kremli-meelsesse organisatsiooni.

Üks palvetajatest tõsteti suurema jututa bussist välja, kuigi ta üritas vastu hakata. Ukse peal kurtis ta veel kõigile kohaletulnutele ajakirjanikele ja blogijatele, kuidas punkbändi sõbrad ise just tolerantsusega ei hiilga, kuigi süüdistavad selles kirikut. "Mind tõugati bussist välja," jooksis ta taamal seisnud politseiniku juurde kurtma. Korravalvur aga rehmas selle peale käega ja käskis minna eemale.

Kohal oli ka riikliku telekanali NTV võttegrupp, kellel aga polnud töövahenditel eraldusmärke küljes. Siiski tundsid kolleegid nad kohe ära, sest sama grupp on ka eelmistel Putini kritiseerijatele demonstratsioonidel kohal käinud ning alati provotseerivaid kallutatud küsimusi esitanud. Väidetavalt on mainitud seltskond mitte NTV põhiuudiste, vaid nn ühiskondlike filmide või saadete osakonnast. Varem valmisid samas osakonnas kõmulised krimiuudised. Samad tegelased olid ka hiljuti Moskvas suuri pahameelelaineid löönud klipi "Protesti anatoomia" autorid, milles üritati näidata viimaste kuude valgete lintide massimeeleavaldusi kui välisraha abil korraldatud palagane.

Seekord küsisid NTV-lased ühe vangistatud Pussy Rioti tüdruku abikaasa Pjotr Versilovi käest, kes osales ka kirikuklipi valmistamises, kas viimane tunneb end süüdi, et ta naine on vangis ja tema mitte. Versilov vastas, et tunneb piinlikkust vaid selle üle, et Venemaal on selline telekanal nagu NTV.

Eesti Rahvusringhäälingu kaameramees Anton Aleksejev küsis peale seda eraldusmärkideta võttegrupi käest, et mis telekanaliga ikkagi on tegu - tema näiteks on Eesti Televisioon. NTV reporter ei tahtnud alul sellele vastata, kuid ümbritsejad hakkasid selle peale sumisema, et lõpetagu provotseerimine, kui nad pole nõus end meediana tutvustama. "No, mina olen ka Eesti Televisioon," vastas NTV-lane viimaks inimeste naeru saatel.

Politsei ei lubanud bussil kaua Sadova ringteel seista. Usklike poolt visatud püha vee pritsmete saatel võttis mootor tuurid üles ja buss sulges uksed. Kes tahtsid, võisid sõidu kaasa teha. Minema sõitnud bussi saatsid mitu politseiautot, mis ei lubanud teha ringteel ühtegi peatust. "Nad viiakse otse isolaatorisse," viskas Reutersi kaameramees, nähes Triumfalnaja väljaku poole miilitsaautode massi vahele kaduvat bussi. Nii siiski ei läinud, buss tegi oma tiiru ära, tänas osalejaid ja lasi inimesed välja. Kedagi sellel aktsioonil ei arreteeritud, küll aga vahistati kolm inimest veidi eemal Puškini väljakul, kus toimus Vasakrinde korraldatud rahvakogunemine.