Kaldre rääkis Vikerraadio saates „Rahva teenrid“, et midagi ei juhtu kui Estonian Airi asemel tuleksid siia teised lennufirmad ja toimetaksid Eestis.

Rannamäe sõnul tulebki ilmselt Estonian Airi lennukitelt rukkililled maha kraapida ja tulevad teised lennufirmad. „Tegu ei ole ju strateegilise ettevõttega, nii nagu seda on Eesti Energia,“ nõustus ta Kaldrega. „Minu arvates on tegemist inimestele näkku sülitamisega - mingisugused tüübid askeldavad ja ministrid vaatavad seda pealt, näpp suus.“

Rannamäe imestas, et kust ikkagi riik selle raha võtab, et riigiasutuste juhtide palka kriisi ajal ja järel tõsta. „Solidaarsusest ärme üldse enam räägi, olukorras, kui kogu riik tõmbab ennast koomale, siis ikka leidub selliseid firmasid, kus juhtide palgad stabiilselt üles ronivad,“ kõneles ta.

Kaldre sõnul on küsimus tendentsis, et „seda pappi on ja seda raisatakse vasakule ja paremale“. Teise näitena mainis ta Eesti Loto juhti Heiki Kranichit. „Aga kui õpetajad nõuavad raha juurde, vat siis seda raha ei ole,“ ironiseeris Kaldre.

„Neid näiteid, kus see raha läheb nagu muti auku, võib tuua teisigi,“ lausus Kaldre ja viitas maanteameti juhile Tamur Tsäkkole, kes käis autonäitusel ja suusatamas.

Ka Eesti Päevalehe arvamustoimetaja Külli-Riin Tigasson leidis, et selliste palganumbritega õõnestab valitsus enda legitiimsust - nad ütlevad arstidele ja õpetajatele, et palgatõusuks raha ei ole, samal ajal tõuseb riigi osalusega ja kahjumis oleva Estonian Airi juhi palk.

Tigassoni sõnul on see ka teatav mainekahju tervele sellele ettevõttele.

Tigasson tõi välja, et üle maailma teenivad lennufirma juhid väga palju. Ta tõi näiteks, et Euroopa suuruselt kuuenda lennufirma Air Berlini juhi aastapalk on miljon eurot. Lufthansa, kellel on 120 korda rohkem reisijaid kui Estonian Airil, juht teenib aga kolm miljonit eurot aastas.

Kaldre lisas, et kui Tero Taskila oma ametis ebaõnnestub, siis ei hakka tagantjärgi keegi seda raha tagasi küsima. „Ta lastakse töölt lahti ja talle makstakse valurahaks poole aasta palk,“ sõnas ta.

Riigile kuuluva lennufirma Estonian Air juhatuse esimees Tero Taskila teenis 2011. aasta 1. juunist kuni aasta lõpuni põhitasuna 232 596 eurot. Tero Taskila tuli Estonia Airi tööle Air Balticust.

Rahvuslennufirma Estonian Air teenis eelmisel aastal 17,3 miljonit eurot kahjumit.