Programmist „Rahvusvähemuste ja väliseestlaste kultuuriühingud” eraldati 10 000 eurot Estonian League of the West Coast Incorporatedile Lääneranniku Eesti Päevade ja ESTO 2012 korraldamiseks, 4000 eurot saab Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts tegevustoetuseks Euroopa Eestlaste Koori jaoks, 3000 eurose toetuse saab Estivali Ühing eesti kultuuripäevade Estival 2013 korraldamiseks Rootsis, teatas kultuuriministeerium.

Teater Variuse esinemiseks Göteborgis eraldas kultuuriministeerium 2000 eurot. 1650 euroga toetatakse ühingu Eesti Ühiskond Saksa Liitvabariigis (EÜSL) Müncheni Eesti kooli, kes tähistab piduliku kontsert-aktusega EÜSLi 60. aastapäeva ning 1542 eurot eraldati Luksemburgi Eesti Seltsile Belgia, Luksemburgi ja Elva laste ühise laululaagri korraldamiseks Luksemburgis.

1500 euroga toetati MTÜ Oma Lava külalisetenduste andmist Eesti Kultuuripäevadel New Yorgi ja Baltimore´i Eesti Majas lavastusega „Felix Ormusson”, sama summa suuruses eraldati toetust ka Eesti Seltsile Belgias, et korraldada Kaido Janke meistriklasse ning Belgia eestlaste segakoori Beene ja Rahvusvahelise Eestlaste Eksperimentaalkoori REE ühist jazzilaagrit ja kontserti.

Salme Vallateatri ja Eesti Teatri Göteborgis koostööprojekti teine osa, Eesti filmifestival Austraalias ning Peterburi folkloorirühma „Neevo” osalemine koolitustel ja tantsupeol pälvisid kõik toetust 1000 eurot.

Programmist toetatakse ka Eesti Kooli Hollandis, Eesti kaasaegse kirjanduse tutvustamist Hamburgis EÜSL Hamburgi Eesti Kooli poolt, kirjaniku Mart Kivastik külaskäiku Washingtoni ja Baltimore’i Washingtoni Eesti Seltsi kutsel, Peterburi Teataja väljaandmist Peterburi Jaani Kiriku Fond MTÜ poolt.