USA riigidepartemangu pressiesindaja Mark Toner, kellel paluti suursaadiku Twitteri sõnumeid kommenteerida, ütles, et ei ole teadlik selle kohta, et USA valitsus oleks neid probleeme suhtlemisel Moskvaga ametlikult tõstatanud. Samas ei teinud administratsioon ka McFaulile noomitust selle eest, et kasutas üht maailma suurimat sotsiaalmeediakanalit, et viidata avalikult sellele, et teatud jõud teda USA endise külma sõja vaenlase pinnal jälgivad, vahendab Fox News.

„Ma austan pressi vabadust minna igale poole ja küsida igasuguseid küsimusi. Aga kas neil on õigus lugeda minu e-posti ja kuulata pealt minu telefoni?“ kirjutas McFaul Twitteris. „Kui ma küsisin nendelt „reporteritelt“, kuidas nad mu päevakava teavad, ei saanud ma mingit vastust. Ma kuulsin sama vaikust, kui nad olid mul vastas pärast kohtumist Tšubaisiga.“

Toner ütles, et luges McFauli sissekandeid, ja arvab, et need on lihtsalt retoorilised küsimused, mis kommenteerivad fakti, et ükskõik, kuhu ta Moskvas läheb, leiab ta eest suure hulga meediat, millest osa on vaenulik.

NTV pressiesindaja ütles Wall Street Journalile, et telekanal saab diplomaadi plaanidest teada „agentuuride ja eraisikute“ võrgustiku kaudu.

President Barack Obama määras McFauli suursaadikuks Venemaale jaanuaris. Enne seda oli McFaul olnud mitmeid aastaid presidendi erinõunik Venemaa küsimustes.

Stanfordi ülikooli poliitikateaduse professor McFaul kuulus Valge Maja välispoliitikameeskonda, mis töötas välja „algseadistamise“ ehk reseti mõiste Washingtoni ja Moskva suhetes.