Murdochi korporatsiooni süüdistatakse muu hulgas, et see kasutas palgatud häkkereid Suurbritannia ettevõtte Digitali ning Austraalias konkurentide Optuse ja Austari vastu, vahendab BNS.

Austraalia ajaleht Financial Review kirjutas kolmapäevases artiklis, et Murdochile kuuluvas News Corporationis tegutseb salajane osakond või üksus, mille eesmärgiks on konkurentide saboteerimine.

Väljaande informatsiooni kohaselt edendas osakond muu hulgas maksuliste telekanalite vastu suunatud piraatlust. Ajalehe andmetel töötasid seal endised politseinikud ja julgeolekuametnikud, kes murdsid lahti tasuliste telekanalite maksukaartide koode ja müüsid piraatkaarte, et Murdochi konkurentide sissetulekuid kahandada. Artikli kohaselt loodi üksus juba 1990-ndate aastate keskel.

Murdochi peamiste rivaalide hulka kuuluv Fairfax Media on alates kolmapäevast avaldanud terve seeria samalaadseid süüdistusi.

"See on järjekordne tõestus selle kohta, et sa ei saa usaldada midagi Austraalia Fairfax Media väljaannetes, kui sa pole mingi järjekordne hullumeelne," vihastas Murdoch reedel oma Twitteri konto vahendusel.

Austraalia valitsus teatas aga, et võtab väljaandes avaldatud süüdistusi täie tõsidusega ja politsei peaks neid põhjalikult uurima. Ka varem on liikunud kuuldused, et nõnda levitati muu hulgas Murdochi omanduses oleva Sky TV ühe peamise rivaali ITV koode.

News Corporation lükkas süüdistused kohe tagasi.