Üks dokumentidest käsitleb kaupade ja transpordivahendite piiriületust kindlustavate riigiorganite tegevust ja teine Peipsi järve keskkonnakaitse tagamist ja piiriveekogude säästlikku kasutamist. Auditite tegemine lepiti kokku Vene Kontrollikoja esimehe visiidi ajal Eestisse aastal 2010. Tegu on esimese sellelaadse ühisprojektiga Eesti ja Venemaa kõrgeima auditiasutuse vahel.

Eesti-poolsete audititulemuste kokkuvõttega esines Ivangorodis kohaliku administratsiooni hoones aset leidnud Vene Kontrollikoja kolleegiumi ja Eesti Riigikontrolli juhtkonna ühiskoosolekul riigikontrolli tulemusauditi osakonna peakontrolör Tarmo Olgo. Arutelus kerkis jõuliselt esile Narva uue silla ehitamise vajadus.

Mõlema riigi auditiasutuse juhid Mihkel Oviir ja Sergei Stepašin rõhutasid ratsionaalse ja vastastikku kasuliku koostöö jätkamise vajadust, lepiti kokku teha 2015. aastal järelaudit Peipsi osas.

Vene Föderatsiooni Kontrollikoja esimees Sergei Stepašin koos teda saatva delegatsiooniga Vene ametkondadest saabus täna pärastlõunal Ivangorodist Narva, kus tutvuti siinse piiri- ja tollipunkti tööga. Vene pool tutvustas enne Eestisse saabumist Ivangorodi piiri- ja tollipunkti tööd riigikontrolli delegatsioonile ning Eesti ametkondade esindajatele.

Eesti ja Vene delegatsiooni liikmed jätkavad mõttevahetust kahepoolsetel vestlustel visiidi käigus Eestisse.

Sergei Stepašin, kes on Keiserliku Õigeuskliku Palestiina Ühingu esimees, külastas ka Jumalaema Uinumise kloostrit Kuremäel ning kohtus kloostri eestseisja igumeenja Filaretaga.

Vene delegatsioon lahkub Eestist homme.