„Eesti peab oluliseks ELi ja USA vahelise vabakaubanduslepingu sõlmimist,“ lisas ta.

Rääkides Euroopa Liidu arengutest, ütles Paet, et Euroopa on kriisidest alati tugevamana välja tulnud.

„Usun, et vaatamata pessimistlikele ennustustele on Euroopa taas kriisist väljumas,“ märkis ta. „Ühendatud Euroopa loomise taga oli väga ambitsioonikas plaan ning 60 aastat hiljem tundub mõte sõjast Euroopa Liidu riikide vahel absurdne,“ sõnas Paet. „Ja vaatamata mõningatele majanduslikele raskustele on Euroopa riigid jätkuvalt maailma ühed jõukamad,“ lisas ta.

Paet märkis oma esinemises, et Euroopa riikidel tuleb võlakriisiga võitlemiseks teha eelarvekärpeid. „Tulevaste põlvkondade või julgeoleku arvelt laenamine ei ole jätkusuutlik,“ märkis Paet. „Euroopa lahendus võlakriisile on kaheosaline - finantsstabiilsus ja solidaarsus,“ lisas ta.

Eesti välisministri sõnul on Euroopa Liit hoolimata seesmistest raskustest populaarne. „Nii soovib praegu Euroopa Liiduga ühineda veel 11 riiki. Seega EL on jätkuvalt atraktiivne,“ lisas ta.

Välisminister Paet kohtus Washingtonis ka USA ühe vanima mõttekoja Brookings Institutioni esimehe Strobe Talbottiga. Paet ja Talbott rääkisid kohtumisel arengutest Venemaal ning USA presidendivalimistega seonduvast, vahendas välisministeeriumi pressitalitus.